Archive for August, 2009

Getting To Know Each Other… :P

Posted in Tagged with tags , , , , , , on August 27, 2009 by sweetylittlebooboo

If you’ve been tagged or you are reading this, you have the honor of copying all these goofy questions, writing your own response, and tagging 25 other victims. You have to tag me so really you just need 24 more people. If I tagged you, it’s because I want to know more about you. 😛

1. What time did you get up this morning?
4.30 a.m…sahur2 kalau bulan Ramadhan ni… :p

2. How do you like your steak
Well Done Cook…Yum Yum Yummy

3. What was the last film you saw at the cinema?
G.I Joe: Rise Of The Cobra…Best Movie

4. What is your favourite TV show?
I don’t watch TV often. So, I have no favourite show. But maybe Nur Kasih…So schweet 🙂

5. If you could live anywhere in the world where would it be?
Anywhere with someone that I love..hohoho ß— ngengadanya…ghee :p

6. What did you have for breakfast?
Nescafe O’ my favourite’s drink with cereal.

7. What is your favorite cuisine?
Too many to list down…ghee :0

8. What foods do you dislike?
Too salty & too sweet…Perut xleh terima

9. Favorite Place to Eat?
Important things —-à hygienic places

10. Favorite dressing?
Simple, Casual & Nice

11.What kind of vehicle do you drive?
Now is my lovely car –à Myvi Cayang…ghee 🙂

12. What are your favorite clothes?
Sporty & Girlish….

13. Where would you visit if you had the chance?
Dubai & Makkah….

14. Cup 1/2 empty or 1/2 full?
Depends on situation

15. Where would you want to retire?
In my hometown –à Langkawi Island

16. Favorite time of day?
Early Morning & Evening….Sesuai untuk jogging…ghee

17. Where were you born?
Langkawi Island….

18. What is your favorite sport to watch?
Futsal & Football….But now I have to watch all sports cos keje ngn National Sports Council

19. Who do you think will not tag you back?
I don’t know

20. Person you expect to tag you back first?
Cik Kechik Nour…cos dia paling rajin tag-tag nie….ghee 😛

21. Who are you most curious about their responses to this?
No idea at all

22. Bird watcher?
Sometimes…bila tiba anginnye..huhu

23. Are you a morning person or a night person?
Nocturnal Vampire!…ghee 😛

24. Do you have any pets?
Nope…but my housemate ade…A cat called Orex…Cutie Cat

25. Any new and exciting news you’d like to share?
Nope..at this moment

26. What did you want to be when you were little?
A doctor….tapi tgok darah takut wooo…haha :0

27. What is your best childhood memory?
Playing & Enjoy myself without worrying anything…hmmm

28. Are you a cat or dog person?
Wallahua’alam….

29. Are you married?
Not yet….But currently taken…ghee 🙂

30. Always wear your seat belt?
First I wear seat belt, then I start my car!…kekdg malas gak…haha 😛

31. Been in a car accident?
Nope yet

32. Any pet peeves?
Dog barks in neighborhood!

33. Favorite Pizza Topping?
Hawaiian Chicken & Pepperoni are the best!

34. Favorite Flower?
Roses and Lilies…

35. Favorite ice cream?
Haagen Dus….Yum Yum yummy…hehe 🙂

36. Favorite fast food restaurant?
Pizza Hut….McDonald…Burger King

37. How many times did you fail your driver’s test?
Never –à ade makna tu…ghee

38. From whom did you get your last email?
My Boss…srh emailkan borg…akekeke

39. Which store would you choose to max out your credit card?
Sony Electronics, Dell Lappy, etc….

40. Do anything spontaneous lately?
Always do it when stressed out at works…

42. Broccoli?
I Love Broccoli…

43. What was your favourite vacation?
Family & friends vacation…

44. Last person you went out to dinner with?
With my housemates and cousin…

45. What are you listening to right now?
Be With Me by Akon 🙂

46. What is your favourite color?
Pink, White & Black’s rule

47. How many tattoos do you have?
Nope & never…..

48. How many are you tagging for this quiz?
Depends on how many friends yg suka tag-tag ni…ghee 😛

49. When did you finish this quiz?
Within 1200 seconds. Hehe….

50. Coffee Drinker?
Crazy for Nescafe O. But, when I need to be awake to continue work at late night, I’d prefer black coffee.

I am tagging everyone in my friend’s list….hehehe 😛 🙂

My Sister’s Keeper

Posted in Movie, Sekadar Renungan on August 27, 2009 by sweetylittlebooboo

my sister's keeper

Last 2 days I watched this movie on DVD, but now I wanna shared it with everybody about the reviews. From beginning to end, this film is a weeper. Based on Jodi Picoult’s best-seller, it tells the story of a family coping with their teenage daughter’s leukemia. The mother (Cameron Diaz) is so obsessed with doing everything possible to keep her daughter, Kate (Sofia Vassilieva), alive, that she and her husband (Jason Patrick) went so far as to conceive another child genetically engineered to be a donor for her sister. When Kate needs a kidney transplant, Anna (Abagail Breslin), now 11, visits an attorney (Alec Baldwin) to sue for medical emancipation: she wants to make her own medical decisions. She does not want to be forced to donate a kidney. Patrick and Diaz create a believable couple—a couple who are in crisis along with their dying daughter. I did have some trouble believing that a mother would consider forcing one child to donate a kidney to the other with no thought to the consequences. I just had to accept that she was so focused on keeping Kate alive that she didn’t really think about the effect on Anna, or on anyone else in the family. Breslin, so adorable in Little Miss Sunshine, is turning into an accomplished actor. We were also impressed with Vassilieva. Director Nick Cassavetes seems to have a fondness for tear-jerkers. One critic commented that My Sister’s Keeper requires more Kleenex than his previous weeper-hit, The Notebook. He’s a creative filmmaker and tries his best to bring some depth to the film, but the story is anything but subtle and fights him at every turn. I must admit, though, that I’m not immune to manipulation. I went into my purse for Kleenex several times. But from the opening to the closing credits, I felt manipulated and so did Gary. Although the film is beautifully photographed and acted, we can’t grade it higher than a B-. If you are in need of a good cry, or if you are a fan of the novel, you‘ll probably want to see My Sister‘s Weeper—sorry, that’s Keeper. GRADE B-

Let the battle begin

Posted in Coretan Harian, Kehidupan Ini on August 26, 2009 by sweetylittlebooboo

boring face

You work for money, you work for interest, you work for satisfaction…
tapi yang paling common we work for money…takde duit mcmana nak go on with life kan…
but….working environment can be stressfull, especially bila something not right been done by people that didnt think in lieu with us…got what i mean? senang citer bila orang tu tak buat macam kita buat, tak kerja macam kita kerja, tak pikir macam kita pikir…
tapi takpe, i will learn through experience, i will work towards what have been projected on me, i will make it work. I will. In the end i want to win.
so let the

Love..the mystery it gives.

Posted in Cinta Sejati, Coretan Harian, Kehidupan Ini, Memori on August 24, 2009 by sweetylittlebooboo

As I sit on the floor having my own time with the silence of  the night, there was this question that keeps on knocking into my mind…”why does love hurts?” I am aware that I am not the only one who thought about this obnoxious fact,but really…why does it hurts???

I am no longer a newbie about love and been into couple of relationship that during those time i believed it’s almost perfect…I can still remember the first one which gave me the feeling of having butterflies on my tummy,or that time when he held my hand and I felt like I was the most happiest girl there is on that moment,and oh yeah you remember the time that you feel like the world stops from spinning? or how about that feeling of being on the place they called cloud nine? Those feelings are real we felt it  but they’re all just too good to be true to lasts…that’s what i realized now (but it’s really hard to wake up from this dreamy feeling)…so you experience that? and after wards what? you’re going to devote yourself to your love interest,doing things even those things that you hated to do just to prove your love,commit yourself faithfully and worship them,putting them into pedestal, offering and showering them the purity of your love that most of the time we forgot to leave even a single strand of self loving to ourselves…when we fall in love we always to this: ~ hinking of our gf/bf first before ourselves, the question is…is it worth it?or to rephrase it, does some of them deserve it?

We felt love that sometimes makes us blind to notice that we fell for the wrong person but since we believe to what we feel, we just keeps ignoring those signs that they are not the right one, instead we keep pushing more to make the relation works, we strive to prove that it is really what we think it is and in the end we only suffers. We can’t avoid failed relationships so we have to be broad minded when it comes to commitment but lets face it, no matter how imperfect our relationship was, it still stings once it’s ended,maybe because we have some regrets,the what ifs and the truth that no matter how we avoid or prevent it,we are all  victims of it…specially when we thought that we’re in love with the person but the fact is we’re just in love with love.

I’ve been there, and i was badly hurt, since then i was so cautious when it comes to love matters. Most often i thought, can i run away from it? Or can I just hibernate to be safe from it? Or shield myself with numbness to become exemption and deprive myself from love itself? But time came that i realized this…”I am no fool”..I am just wishful thinker…being hurt by love is tiring…yet again once it knocks I cant just move away now and ignore it instead i welcome love with open arms, love aint that bad all the time, right? This time whatever it takes, I am a willing victim.

…and reviewing this blog i am writing right now leaves me with dumb founded reactions…i cant really point out which is which…all i can understand now is we are all victims of love and we can do nothing with it not to be one…when it comes to love we can’t say no once it strucks, the more you run away from it the persistent it chases you,the more you ignore the feeling the more it haunts you..that’s how powerful it is….to sum it all,go… let yourself get involve in love but dont overdo it…hahaha…  now…. I stop myself from whinning about it…(sigh)….i got tired from running…now i give my self in…tonight…i will embrace love once more…

Kelebihan Solat Tarawih…

Posted in Kehidupan Ini, Sekadar Renungan on August 24, 2009 by sweetylittlebooboo
  1. 1. Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama

Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.

  1. 2. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua

Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.

  1. 3. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga

Para malaikat di bawah ‘Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

  1. 4. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempat

Orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih akan memperolehi pahala sebagaimana pahala yang diperolehi oleh orang-orang yang membaca kitab-kitab Taurat, Zabur, Injil dan Al-Quran.

  1. 5. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelima

Allah SWT akan mengurniakan pahala seumpama pahala orang-orang yang mengerjakan sembahyang di Masjidil Haram, Masjidil Madinah dan Masjidil Aqsa.

  1. 6. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu.

  1. 7. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh

Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa A.S serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

  1. 8. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan

Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim A.S.

  1. 9. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad S.A.W.

  1. 10. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesepuluh

Allah SWT mengurniakan kepadanya kebaikan dunia dan akhirat.

  1. 11. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesebelas

Ia meninggal dunia di dalam keadaan bersih dari dosa seperti baru dilahirkan.

  1. 12. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduabelas

Ia akan dibangkitkan pada hari kiamat dengan muka yang bercahaya-cahaya.

  1. 13. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigabelas

Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman sentosa dari sebarang kejahatan dan keburukan

  1. 14. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keempatbelas

Malaikat-malaikat akan datang menyaksikan mereka bersolat Tarawih serta Allah S.W.T. tidak akan menyesatkan mereka.

  1. 15. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelimabelas

Semua malaikat yang memikul ‘Arasy dan Kursi akan berselawat dan mendoakannya supaya Allah mengampunkannya.

  1. 16. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenambelas

Allah S.W.T. menuliskan baginya dari kalangan mereka yang terlepas dari api neraka dan dimasukkan ke dalam syurga.

  1. 17. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuhbelas

Allah S.W.T menuliskan baginya pahala pada malam ini sebanyak pahala Nabi-Nabi.

  1. 18. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapanbelas

Malaikat akan menyeru: Wahai hamba Allah sesungguhnya Allah telah redha denganmu dan dengan kedua ibu bapamu (yang masih hidup atau yang sudah mati).

  1. 19. Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilanbelas

Allah S.W.T akan meninggikan darjatnya di dalam Syurga Firdaus.

  1. 20. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh

Allah S.W.T mengurniakan kepadanya pahala sekelian orang yang mati syahid dan orang-orang soleh.

  1. 21. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh satu

Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah mahligai di dalam syurga yang diperbuat dari cahaya

  1. 22. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh dua

Ia akan datang pada hari kiamat di dalam keadaan aman dari sebarang huru-hara pada hari tersebut.

  1. 23. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tiga

Allah S.W.T akan membina untuknya sebuah bandar di dalam syurga daripada cahaya

  1. 24. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh empat

Allah S.W.T akan membuka peluang untuk dua puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

  1. 25. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lima

Allah S.W.T akan mengangkat seksa kubur darinya.

  1. 26. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh enam

Allah S.W.T akan mengurniakan pahala empat puluh tahun ibadat bagi orang-orang yang mengerjakan solat Tarawih pada malam tersebut.

  1. 27. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh tujuh

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya kemudahan untuk melintasi titian sirat sepantas kilat.

  1. 28. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh lapan

Allah S.W.T akan menaikkan kedudukannya seribu darjat di akhirat.

  1. 29. Kelebihan Solat Tarawih Malam Keduapuluh Sembilan

Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seribu haji yang mabrur.

  1. 30. Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketigapuluh

Allah S.W.T akan memberi penghormatan kepada orang yang bertarawih pada malam terakhir dengan firman-Nya (yang bermaksud): Wahai hambaku!, makanlah segala jenis buah-buahan yang Engkau ingini untuk dimakan di dalam syurga dan mandilah kamu di dalam sungai yang bernama salsabil serta minumlah air dari telaga yang dikurniakan kepada Nabi Muhammad s.a.w. yang bernama Al-Kautsar.

Renungan Bersama…

Posted in Kehidupan Ini, Sekadar Renungan on August 24, 2009 by sweetylittlebooboo

Morning everybody…now 7.11am at the office…wahhh…mcm x caya dtg awal ke ofis 😛 …Everybody not coming  yet, so i just browse my email (lama dah x buka..hehe), suddenly tertarik with one of my friend nye email —> kechik, so i think i can share it with everybody here. Thanks for reading it 🙂

***  Ini kisah benar..kisah seorang gadis Melayu, beragama Islam

Ceritanya begini, di sebuah negeri yang melaksanakan dasar ‘Membangun Bersama Islam’, kerap kali pihak berkuasa tempatan menjalankan pemeriksaan mengejut di premis-premis perniagaan dan kompleks beli-belah, untuk memastikan para pekerja di premis berkenaan menutup aurat.

Aku tak pasti berapa jumlah denda yang dikenakan sekiranya didapati melakukan kesalahan, tapi selalunya mereka akan diberi amaran bagi kesalahan pertama, dan didenda jika didapati masih enggan mematuhi garis panduan yang ditetapkan. Lazimnya dlm setiap operasi sebegini,seorang ustaz ditugaskan bersama dengan para pegawai pihak berkuasa tempatan. Tugasnya adalah untuk menyampaikan nasihat secara berhemah, kerana hukuman dan denda semata-mata tidak mampu memberi kesan yang mendalam.

Dalam satu insiden, ketika operasi yang dijalankan sekitar 2005,seorang gadis yang bekerja di salah satu lot premis perniagaan di Pasaraya Billion telah didapati melakukan kesalahan tidak menutup aurat. Maka dia pun kena denda la…

Setelah surat saman dihulurkan oleh pegawai PBT, Ustaz ni pun bagi la nasihat, “lepas ni diharap saudari insaf dan dapat mematuhi peraturan. Peraturan ni bukan semata-mata peraturan majlis perbandaran, tapi menutup aurat ni termasuk perintah Allah. Ringkasnya, kalau taat segala perintahNya, pasti Dia akan membalas dengan nikmat di syurga. kalau derhaka tak nak patuhi perintahNya, takut nanti tak sempat bertaubat, bakal mendapat azab di neraka Allah. Tuhan Maha Penyayang, Dia sendiri tak mahu kita campakkan diri ke dalam neraka…”

Gadis tersebut yang dari awal mendiamkan diri,tiba-tiba membentak “Kalau Tuhan tu betul-betul baik, kenapa buat neraka? Kenapa tak boleh sediakan syurga je? Macam tu ke Tuhan Maha Penyayang?” Mungkin dari tadi dia dah panas telinga, tak tahan dengar nasihat ustaz tu…dah la hati panas kena denda sebab dia tak pakai tudung..

Ustaz tu terkedu sekejap. Bahaya budak ni. Kalau dibiarkan boleh rosak akidah dia. Setelah habis gadis tu membebel, ustaz tu pun jawab: “Dik, kalau Tuhan tak buat neraka, saya tak jadi ustaz. Berapa sen sangat gaji saya sekarang. Baik saya jadi tokey judi, atau bapa ayam.. hidup senang, lepas mati pun tak risau sebab gerenti masuk syurga. Mungkin awak ni pun saya boleh culik dan jual jadi pelacur. Kalau awak nak lari, saya bunuh je. Takpe, sebab neraka takada. Nanti kita berdua jumpa lagi kat syurga..Kan Tuhan tu baik?”

Gadis tu terkejut. Tergamak seorang ustaz cakap macam tu? Sedang dia terpinga-pinga dengan muka confused, Ustaz tu pun jelaskan .”perkara macam tadi akan berlaku kalau Tuhan hanya sediakan syurga. Orang baik,orang jahat, semua masuk syurga..maka apa guna jadi orang baik? Jadi orang jahat lebih seronok. Manusia tak perlu lagi diuji sebab semuaorang akan ‘lulus’ percuma. Pembunuh akan jumpa orang yang dibunuh dalam syurga..perogol akan bertemu lagi dengan mangsa rogol disyurga..lepas tu boleh rogol lagi kalau dia nak.. takde siapa yang terima hukuman. Sebab Tuhan itu ‘baik’. Adakah Tuhan macam ni yang kita nak? Awak rasa, adil ke?” tanya ustaz.

“Ah…mana adil macam tu. Orang jahat takkan la terlepas camtu je..” rungut si gadis.Ustaz tersenyum dan menyoal lagi: “Bila tuhan tak adil, boleh ke dianggap baik?”Gadis tu terdiam.

Ustaz mengakhiri kata-katanya:“Adik, saya bagi nasihat ni kerana kasih sesama umat Islam. Allah itu Maha Penyayang, tapi Dia juga Maha Adil. Sebab tu neraka perlu wujud. Untuk menghukum hamba-hambaNya yang derhaka, yang menzalimi diri sendiri dan juga orang lain. Saya rasa awak dah faham sekarang. Kita sedang diuji kat atas dunia ni. Jasad kita bahkan segala-galanya milik Allah, maka bukan HAK kita untuk berpakaian sesuka hati kita. Ingatlah; semuanya dipinjamkan olehNya, sebagai amanah dan ujian..semoga kita dapat bersabar dalam mentaati segala perintahNya, untuk kebaikan diri kita jugak. “

Just My Luck…

Posted in Cinta Sejati, Coretan Harian, Kehidupan Ini, Memori on August 24, 2009 by sweetylittlebooboo

Everyone in this world has a jigsaw-puzzle-like life. Every fragment represents the things we want in life and is essential to make our lives complete. They could be wealth, power, fame or love. But what could be the hardest one to find? Wealth? It takes great perseverance. Power? It takes great strength. Fame? It takes great persona. But love… it can take us a lifetime to find someone who can replace those little fragments of the puzzle and fill in the missing pieces of our soul.

Lucky are those people who have been able to complete their puzzle without scouring too hard. In some instances, some people were bewildered by the wrong one which had given them that special spark or that fuzzy feeling. Whatever you call it. But sparks may die down like fireworks and the “fuzzy feeling” has always been a subtle sign. If they’re not meant to fit in our lives, they won’t, no matter how hard we try to. We might get amazingly blinded by the wrong one and just pass over the right one and would only realize it after all the chips are down. Usually, but sadly, it’s always too late to get them back.

Well this isn’t about picking the wrong one. Lol. It’s about finding the right one. Just my luck, I have found the very piece of my puzzle that I needed to make my life worth the ride. Hah! My most much-loved person in the world!

I’m so in love—and a lucky girl because he is too! And not just with a quixotic idea of a relationship but a real person in all his flawed perfection. He’s not perfect—neither I. But the good thing is we don’t have to keep up a front to be loved and accepted. Instead, we just have to be our ugly selves without having to worry about the image we create. He can see himself with me when I’m at my worst—so do I when he is—and would still look at me as though I’m wonderful through it all.

He would always chase my thoughts away. I remember going over and over his messages on our working hours—as if they’re more important than reviewing for our post quiz—and unconsciously doodling his name all over a certain page in my notebook. Ack! Next thing I know, I instantaneously felt the warmth on my cheeks! Oh boy I was blushing. Lol.
It’s always nice to be part of an “us”. He oh-so-adorably tells me he loves me and puts me on a high for that, that no one can pull me down from. Lol. In his inimitably cunning ways, I would fall in love over and over again. With him, I have heaps of reasons to smile and won’t look far for one.

It’s true that reality is not as brilliant as fairytales but it has its fair share of happy endings. But our story, it will definitely stick with a happily ever after—just like in fairytales. And those little fragments of our puzzle, it’s a picture perfect altogether.