Archive for the Oh! Insan Bergelar Wanita Category

Tak Selamanya Selingkuh Itu Indah

Posted in Coretan Harian, Kehidupan Ini, Memori, Oh! Insan Bergelar Wanita on January 3, 2010 by sweetylittlebooboo

Currently this song seem for me….what should i do?…A married guy fell in love with me and I also like him…but i dunno what to do…i try to avoid everything…i wanna back off…Ya Allah kuatkan semangat umat mu….

betapa ku mengerti sebagai selingkuhanmu
kuharus menjalani ikatan yang tersembunyi
ku mencoba bertahan meskipun menyakitkan
tak menyisakan sebuah sesal di hatiku

selama aku bisa membuatmu bahagia
berpaling ku tak mungkin singgahi hati yang lain
sebatas harapanku mohon pengertianmu
bahwa ku ingin memilikimu seutuhnya

seiring berlalu bergulirnya waktu
membuka rahasia di antara kita
pastinya kan ada hati yang terluka
tak menerima semua kenyataan yang ada

namun tak selayaknya perselingkuhan ini
yang lama kulalui menjadi tiada berarti
semenjak ku merasa harapmu sia-sia
hingga terluka hati kan membuatmu tak berdaya

mungkin kurelakan untuk kau tinggalkan
diriku disini harus mengakhiri
aku yang merasa lelah dan menyerah
karena tak selamanya selingkuh itu indah
biar kan cerita kita berpisah adanya
bila memang kita tak mungkin bersama selamanya

seiring berlalu bergulirnya waktu
membuka rahasia di antara kita
pastinya kan ada hati yang terluka
tak menerima semua kenyataan yang ada

mungkin kurelakan untuk kau tinggalkan
diriku disini harus mengakhiri
aku yang merasa lelah dan menyerah
karna tak selamanya selingkuh itu indah

betapa ku mengerti sebagai selingkuhanmu
ku harus menjalani ikatan yang tersembunyi
ku mencoba bertahan meskipun menyakitkan
tak menyisakan sebuah sesal di hatiku


Advertisements

Would You Stay In A Relationship You Were Unsure Of?…Hmmm

Posted in Cinta Sejati, Coretan Harian, Kehidupan Ini, Memori, Oh! Insan Bergelar Wanita on December 30, 2009 by sweetylittlebooboo

How long do you stay with someone when you’re no longer sure of their feelings?

He loves me, he loves me not. He loves me, he loves me not. I’ve never been one to question whether or not I have feelings for someone, but I can’t say the same thing about questioning if someone has feelings for me.

I know when I’m in love – I just know. There’s no doubt in my mind that whoever I am with is the one for me. I’m going to give them everything I have for as long as I can, because that’s what you do when you’re in love. You don’t give up. You spend every second you can putting a smile on their face, or picking them back up after they’ve fallen down. You make sure they know how much you care for them, that there’s nothing you wouldn’t do for them. You love them, and there’s no doubt in their mind that you do.

As fate would have it, I’m in a relationship right now where each day I’m left questioning whether or not my boyfriend really loves me. He says the words, but his face and his actions say something different. I feel like I’m struggling to breathe around him when I try to make him laugh or ask him what he wants to do that night. I’m fighting for us, but I just feel like it’s a battle that I’m going to ultimately lose. Are relationships supposed to be this hard?

It didn’t used to be this way. I remember the days when he run up to me in the hallway at office just to say hi. People thought we were fools, but I felt like the luckiest girl in the world. I had someone who loved me, and I loved him back. We’d hold hands even we were sitting next to each other, he’d call me just to say hello when he was thinking about me, and he told me that there was no one else in the world who could make him feel the way I could. But that’s over…

Now, I wake up in the middle of the night wondering if today is going to be the day that he ends it all. When I’ve addressed the changes in our relationship before, he just got angry and yelled, “Of course, I love you!” and stormed off away from me. That didn’t feel like love, not the kind I once knew with him. There’s a part of me that wonders if I should just end things now. I don’t want to be weak, and I certainly don’t want to be walked all over. But how do you give up on someone like that? We were so good together once, who says we can’t get back to that happy place?

I guess in the end I’m just left wondering if you should stay in a relationship that you’re unsure of? How do you know you’re not wasting your time or theirs? All I want is love, to be in it and to know that it is true.

……Adakah Perempuan Insan Lemah….???

Posted in Coretan Harian, Kehidupan Ini, Oh! Insan Bergelar Wanita, Sekadar Renungan with tags , on December 23, 2009 by sweetylittlebooboo

Saban hari, semakin sakit hati dan malas nak ke pejabat…Tak tahu kenapa perasaan ini wujud dihati???….Adakah sudah jemu dengan pekerjaan ini? Tapi tidak sebenarnya, me terlalu sukakan keje ni, namun ada beberapa perkara yang buat me rasa seolah-olah tak diendahkan.

Me ingat lagik waktu me mula2 keje, me ingin mengisi masa lapang sebelum menyambung pelajaran di peringkat ijazah ataupun menerima tawaran keje yang lebih baik. Me hanya bekerja dengan jawatan pembantu penyelaras sahaja dengan gaji sebanyak RM700 walaupun mempunyai diploma. Tapi me tak kesah sebab me suka keje ni, sebab me boleh kenal dan belajar berinteraksi dengan orang ramai. Sebab me tau, me agak pendiam dan berat mulut untuk berkata-kata dengan orang yang tidak rapat dengan me. Oleh sebab tu, melalui keje ni sedikit sebanyak me dapat belajar semua perkara. Me kenal ramai orang dengan pelbagai ragam.

Tak sampai beberapa bulan, unit me digabungkan dan secara automatik me dinaikkan jawatan. Alhamdulillah, ini mungkin rezeki me kerna kalau diikutkan me tak dapat tapi disebabkan salah seorg staff ingin menyambung pelajarannya, maka jawatan itu milik me….Itu apa yang sering diperkatakan org lain terhadap me. Namun me tak hiraukan, cos rezeki di mana2…biarlah apa yang org cakapkan…

Tahun 2009, segala-galanya berubah….dari seorang kawan berubah menjadi lawan….dari seorang rajin berubah menjadi pemalas….Itu apa yang me rasakan skang dan berbeku dihati ni terlalu lama…Me sedih sebab kawan yang rapat dulu telah mulai renggang hanya kerana hasutan pihak ketiga dan prestasi keja. Bila melibatkan prestasi keja, semua mula tidak puas hati dan mula mengata keburukan masing-masing. Me x kesah kalau dorg nak bersaing dengan me, tapi biarlah secara adil dan bersih. Jangan sekali-kali menabur fitnah dan kata-kata yang menyakitkan hati. Tambahan pula, bila kata-kata tu, me tak dgr sendiri tapi disampaikan oleh org luar. Terasa berbukam aje hati ni. Nak dimarah tak sampai hati. Me tak suka nak marah-marah sangat sebab me tau kalau me marah or meradang boleh buat org lain benci me. Me taknak org benci me, sbb me ssh nak benci org. Tak kisah berapa byk org tu buat me, me tetap treat them nice especially in works cos me jenis think & do it professional. No hard feeling.

Tapi apakan daya, semua ni hanya me boleh bertahan smpi pertengahan tahun sahaja. Me jadi insan yang lemah selepas kematian arwah Mak Ndak dan kebetulan terlalu banyak perkara yang berlaku dalam pada masa yang sama. Tetiba me rasa seolah-olah me jatuh ditimpa tangga, tinggal belum dihempap bangunan aje…..Terlalu banyak dugaan yang me hadapi dalam tahun ni. Terasa jiwa & diri ini dah tak mampu bertahan lagik. Keadaan semakin huru-hara apabila nama me seringkali dipetik-petik org hanya kononnya disebabkan perangai me. Me mengaku me bukan baik mana, me clubbing & smoking. So what? Jahat & buruk sgt ke dimata org?….For me, jahat & buruk org bukan manusia yang menilai, hanya Tuhan yang Satu yang berhak menilai pahala & dosa setiap umatnya. Kita sebagai umatnya hanya perlu menjalankan segala apa yang telah Tuhan amanatkan. For me, semua itu terpulang pada individu itu sendiri.

Cuba kita fikir semula, ada org keja merompak sana sini tapi selalu bantu org lain…mungkin duit yang diberikan tidak halal tapi niat dihati masih suci…Ini kan pula orang yang tutup diri penuh sempurna tapi hari-hari menabur fitnah & anyam ketupat perihal orang lain. Pada me, sama je kesimpulan yang dibuat. Baik yang ni, buruk yang ni, baik yg sana, buruk yg sana…..So takde perbezaan antara semua org…Kite hanya perlu sedar kedudukan kite dan beringat, kite bukannya sempurna….masih ada kekurangan yang perlu dibaiki.

Berbalik pada luahan hati me…Apa yang me rasa skang, kesenangan di tempat keja berubah menjadi bahang dan kesesakan untuk bernafas walaupun hanya seketika di dalam ofis. Me pun tak tahu kenapa perkara ni jadi sebegini. Cuma me terkilan, disebabkan me tak banyak buka mulut, selalu me diperlekehkan. Kekdg me rasa me tak perlu tunjuk pandai sebab ini lagi mendatangkan kemarahan mereka. Sampaikan satu masa, org boleh berkata me pandai aircond “Boss” dan pandai layan org ni, org tu….Secara jujur me katakan, me tak pandai buat semua tu, me lagik suka berterus-terang dan fikir secara rasional dan memberi pendapat kepada semua org. Namun, me tak sangka semua itu, disalahertikan.

Pada mulanya me tak endahkan tapi makin lama makin menjadi2…Adakah sebab me seorg perempuan? Dan tak layak diberi tanggungjawab or beban keje untuk sesuatu program?….Jika dipertanggungjawabkan, mesti org fikir me banyak bodek org atasan….For me, it is nonsense. I want to do it cos i want to learn and still learning process. Cos, now kita hidup zaman alaf baru, why fikiran nak mcm dahulu kala? Think positive la and move forward, one step ahead…Not do it backward…Tak kan nak hidup ni takuk yg lama. Mcm mana pun, me tetap bersyukur dan berdoa agar me tabah hadapi semua dugaan ni. Me akan cuba kuatkan semangat tak hiraukan semua ni…For those yg baca blog ni, me hanya ingin luahkan perasaan me sahaja. Bukan untuk menyakitkan hati sesiapa. Mungkin cara ni sahaja yg dpt melegakan hati dan melapangkan apa yg terbuku dihati me. Me mohon maaf jika tersilap kata dan terkasar budi bahasa. Doakan me tabah hadapi semua dugaan dalam kehidupan ini dan menemui kebahagiaan dan ketenangan hati.

Sekian

10 perkara yang wanita benci terhadap lelaki

Posted in Oh! Insan Bergelar Wanita with tags , on August 11, 2009 by sweetylittlebooboo

Kebanyakan lelaki tidak sedar bahawa ada perbuatan mereka dibenci oleh kaum wanita.

KEBANYAKAN lelaki selalu menyalahkan wanita apabila wanita kerap merajuk dan marah tanpa mengetahui apakah puncanya. Kerap kali apabila timbulnya masalah sikap wanita yang dikatakan mengada-ngada, itu menjadi punca pertengkaran.

Namun, lelaki tidak sedar ada perbuatan mereka yang dibenci oleh kaum wanita. Justeru, apa kata lelaki meneliti beberapa perbuatan-perbuatan yang sering dilakukan tanpa kesedaran mereka.

1. Panas baran

Pantang silap sikit, pasti pelbagai kata-kata kesat dihamburkan. Tidak cukup dengan kata-kata kesat, kadangkala tangan lelaki panas baran ini juga pantas menampar atau mencekik leher kekasih bagi menunjukkan mereka ini kuat dan berkuasa.

Perbuatan lelaki sebegini akan membuatkan wanita benci dan fobia. Bagi sesetengah wanita yang terlalu menyayangi pasangan, mereka terpaksa berendam air mata dan membiarkan hidup menderita. Lama kelamaan wanita ini akan hidup dalam keadaan tertekan dan boleh menyebabkan kemurungan.

2. Mengongkong

Segala gerak-geri kekasih dikawal. Hendak keluar berhibur dengan teman-teman pun tidak boleh. Sampaikan dari segi berpakaian pun perlu mengikut segala yang diinginkan mereka. Tetapi, mereka akan melenting pula sekiranya aktiviti-aktiviti mereka disoal siasat oleh kekasih mereka. Mulalah dituduh psiko dan queen control.

3. Ego

Ini adalah perbuatan yang paling ketara bagi kaum lelaki. Apabila berlaku pergaduhan, wanita selalu dipersalahkan. Kadangkala, marahnya sudah hilang tetapi ego punya pasal sanggup mendiamkan diri tidak menelefon kekasih semata-mata ingin dipujuk. Ada sesetengah lelaki pula, kerana terlalu ego sanggup menunggu wanita mengajak keluar dahulu daripada mereka sendiri mengajaknya. Tidak salah mempamerkan ego, tetapi biarlah kena pada tempatnya.

4. Suka ‘cuci mata’

Kebanyakan lelaki sukar untuk mengawal mata mereka (mata keranjang). Walaupun sudah dikurniakan teman wanita yang cantik, tetapi masih lagi ingin memandang wanita lain. Pandang sekali sudahlah. Ini tidak. Kadangkala, sampai terpusing kepala lelaki mata keranjang ini memandang wanita lain.

5. Main kayu tiga

Ini adalah perkara yang paling dibenci oleh setiap wanita. Pantang digoda dengan wanita lain, terus hanyut. Ada juga lelaki yang pantang melihat perempuan cantik, pasti dijadikan senarai ‘teman tapi mesra’. Ada juga yang sanggup keluar dengan wanita lain walaupun sudah mempunyai kekasih.

6. Tidak sensitif perasaan wanita

Lelaki kadangkala suka bertindak sambil lewa dan kurang memberikan perhatian kepada kekasihnya, lebih-lebih lagi apabila melibatkan perasaan wanita. Tetapi jika bersangkut paut mengenai diri sendiri, keluarga dan kawan-kawan, mereka begitu memahami dan mengambil berat.

Sebenarnya, wanita bukanlah terlalu sensitif atau terlalu manja. Cukuplah sekadar teman lelaki menjaga hati mereka dahulu sebelum menjaga hati orang lain, lebih-lebih lagi jika wanita itu bakal menjadi isterinya kelak.

7. Pentingkan kawan-kawan

Sanggup membatalkan temu janji semata-mata ingin menonton bola sepak atau diajak melepak oleh kawan-kawan lelaki. Sesetengah lelaki selalu mementingkan kawan-kawan dalam segala hal.

Kalau ada apa-apa masalah di tempat kerja atau apa urusan sekalipun, mereka yang mementingkan kawan-kawan sanggup mengadu dengan alasan tidak sesuai bercerita dengan kekasih. Wanita akan lebih menyayangi pasangannya jika mereka lebih dihargai.

8. Tidak tahu menghargai

Sukar untuk bertemu lelaki yang tahu menghargai perasaan atau pun perbuatan kekasihnya. Ada pula yang berpura-pura tidak mengambil tahu walaupun menyedarinya. Seboleh-bolehnya, lelaki mahu si dia terang-terangan menunjukkan sikap menghargai mereka. Kalau setakat sikit-sikit atau sekadar kiasan, alamatnya mereka akan berpura-pura tidak menyedarinya. Apa salahnya sekali-sekala, tunjukkan sikap menghargai teman wanita terhadap apa yang cuba dilakukannya untuk anda seperti memberi hadiah kecil. Setidak-tidaknya, ucapkanlah terima kasih setiap kali dia cuba berbuat sesuatu untuk anda.

9. Meninggikan suara

Tahulah mereka dikurniakan suara yang ‘macho’ tetapi kalau nak meninggikan suara sekadar menunjukkan ego, tak eloklah. Ini antara kelemahan lelaki kerana mereka mudah meninggikan suara walaupun pasangannya tidak bersalah.

10. Penipu

Masalah yang ketara apabila lelaki suka menipu ataupun memberikan alasan yang tidak munasabah. Ada lelaki sanggup mungkir janji dan memberi pelbagai alasan seperti mempunyai masalah yang tidak dapat dielakkan, padahal sebenarnya mereka enggan mengotakan janji mereka sendiri. Ada juga yang sudah berpunya tetapi mengaku solo. Sifat menipu dan suka berdolak-dalih ini, lama kelamaan akan membuatkan wanita menjauhi anda.

Beautiful….

Posted in Oh! Insan Bergelar Wanita on April 14, 2009 by sweetylittlebooboo

Akon – Beautiful Lyrics

[Akon]
When I see you
I run out of words to say (oh oh)
I wouldn’t leave you
‘Cause you’re that type of girl to make me stay (oh oh)

I see the guys tryna’ holla
Girl I don’t wanna bother you
‘Cause you’re independent and you got my attention
Can I be your baby father
Girl I just wanna show you
That I love what you are doin’ hun

I see you in the club
You gettin’ down good
I wanna get with you, yeah
I see you in the club
You showin’ thugs love
I wanna get with you

You’re so beautiful
So damn beautiful
Said you’re so beautiful
So damn beautiful

[Akon & Colby O’Donis]
You’re so beautiful
beautiful
beautiful
beautiful
You’re so beautiful
beautiful
beautiful
beautiful
You’re so beautiful

[Colby O’Donis]
Like the clouds you
Drift me away, far away (yeah)
And like the sun you
Brighten my day, you brighten my day (yeah)
I never wanna see you cry cry cry
And I never wanna tell a lie lie lie
Said I never wanna see you cry cry cry
And I never wanna tell a lie lie lie

[Akon]
I see you in the club
You gettin’ down good
I wanna get with you, yeah
I see you in the club
You showin’ thugs love
I wanna get with you

You’re so beautiful
So damn beautiful
Said you’re so beautiful
So damn beautiful

[Akon & Colby O’Donis]
You’re so beautiful
Beautiful
Beautiful
Beautiful
You’re so beautiful
Beautiful
Beautiful
Beautiful

[Kardinal Offishall]
Kardinal told you
Whether the sky blue or yellow
This fella ain’t that mellow
If it ain’t about you (you)
Hourglass shape make the place go (ooohhh)
Waistline makes my soldier salute
I’mma brute (brute)
High from your high heel game
High heels push up ya ass last name
And you livin’ in the fast lane
Eyes like an angel (goddess)
Watch my yellin’ as she undress
Spotless (otless) bad to the bone
Make me wanna go put me in the triple X zone (zone)
Lames don’t know how to talk to you
So let me walk with you, hold my hand
I’mma spend them grands, but after you undress
Not like a hooker, but more like a princess
Queen, empress, president
Pull any way ya got my love
‘Cause your beautiful (okay??)

[Akon]
I see you in the club
You gettin’ down good
I wanna get with you (ohh yeah)
I see you in the club
You showin’ thugs love
I wanna get with you

You’re so beautiful
So damn beautiful
Said you’re so beautiful (so beautiful)
So damn beautiful (so beautiful)

[Akon & Colby O’Donis]
You’re so beautiful
beautiful
beautiful
beautiful
You’re so beautiful
beautiful
beautiful
beautiful
You’re so beautiful

[Akon]
Where’d you come from you’re outta this world
To me (ohh ohh)
You’re a symbol of what every beautiful woman should be (oooh wee)(ohh ohh)

[Colby O’Donis]
I never wanna see you cry cry cry (don’t cry)
And I never wanna tell a lie lie lie (oh yeah)
Said I never wanna see you cry cry cry (ohhhh)
And I never wanna tell a lie lie lie (lieee)

[Akon]
I see you in the club
You gettin’ down good
I wanna get with you (ooh yeah)
I see you in the club
You showin’ thugs love
I wanna get with you

You’re so beautiful
So damn beautiful
Said you’re so beautiful
So damn beautiful
You’re so beautiful

p/s : I like this song sooooo much…..dedicate to all girls out there… 🙂

Kasih Seorang Ibu Pada Anaknya

Posted in Cinta Sejati, Kehidupan Ini, Oh! Insan Bergelar Wanita, Sekadar Renungan on January 3, 2009 by sweetylittlebooboo

Just a story for us to remember how much a mother’s love to us 🙂

A little boy came up to his mother in the kitchen one evening while she was fixing supper, and handed her a piece of paper that he had been writing on. After his Mom dried her hands on an apron, she read it, and this is what it said:

For cutting the grass: $5.00
For cleaning up my room this week: $1.00
For going to the store for you: $.50
Baby-sitting my kid brother while you went shopping: $.25
Taking out the garbage: $1.00
For getting a good report card: $5.00
For cleaning up and raking the yard: $2.00
Total owed: $14.75

Well, his mother looked at him standing there, and the boy could see the memories flashing through her mind. She picked up the pen, turned over the paper he’d written on, and this is what she wrote:

For the nine months I carried you while you were growing inside me:
No Charge

For all the nights that I’ve sat up with you, doctored and prayed for you:
No Charge

For all the trying times, and all the tears that you’ve caused through the years:
No Charge

For all the nights that were filled with dread, and for the worries I knew were ahead:
No Charge

For the toys, food, clothes, and even wiping your nose:
No Charge

Son, when you add it up, the cost of my love is:
No Charge.

When the boy finished reading what his mother had written, there were big tears in his eyes, and he looked straight at his mother and said, “Mom, I sure do love you.” And then he took the pen and in great big letters he wrote: “PAID IN FULL”.

p/s ~ Lessons to be learnt:

You will never how much your parents worth till you become a parent

Be a giver not an asker, especially with your parents. there is a lot to give, besides money.

IF your mom is alive and close to you, give her a big kiss and ask her for forgiveness. If she is far away, call her. if she passed away, pray for her.

“God bless my mother, all that I am or ever hope to be I owe to her.”

Aquarius Woman

Posted in Kehidupan Ini, Oh! Insan Bergelar Wanita, Sekadar Renungan on December 14, 2008 by sweetylittlebooboo

aquarius_lg

 

If you are in love with a woman in this zodiac be prepared to be very happy or be very sorry. She is a very busy person with her own matters similar to a guy in this zodiac. She is able to live by herself without any guy in her life, a very strong person indeed.

Not because she does not have a dream guy, but if she cannot find such person, so what. Because she thinks she could do anything that a man can do. She is a leader, a real confident type.

She likes to do things by herself, such as serving herself, opening the door herself. Because she thinks waiting for a helping hand is a waste of time, and she is not patient enough to wait around for that. If she starts to ask you out, do not think she starts to flirt with you, but because she thinks it is a waste of time to wait for you to be the one who asked.

She likes a COOL guy who sometime act like he is ignoring her, so he has a chance to show him his own confident. She like to guess her man’s reaction, but at the same time she likes to has many men wanting her. She is a daring type who could just do thing differently from other people in her same society. She dare to fight for what she thinks belonged to her.

Even she acts confident she mostly feel lonely and alone. If she breaks up with someone, she won’t show any emotion even deep down inside pain and agony. Not for long she will come back to be the cheery and merry person again, because she looks at the world positively and has “Faith” in the word “Love”.

She has more men friends than women friends, so do not be a jealous type if you date her. She could be slightly jealous, but she hates jealous guy. She loves “Freedom” so before and after marriage , her freedom has to be the same. She likes you to trust her, even if she does not trust you anyhow.

She likes to be the one who is “Right”, so if you argue with her , let her win if it is not a big deal for you in that subject. She is a straight forward type, so if she does not love you anymore, she will just tell you straight to your face. Her love and relationship are always real, so if she say “It’s over” be prepare to leave, she is not testing you.

She is not a vulnerable type, so do not have to worry about her, she will survive by herself. If she is with you when you get sick, she will certainly take care and look after you, even look after you mean “small loan”. Do not have secret with her, she hates it and really can piss her badly. When she is sad, be understanding. When she is happy, be happy with her, she likes that.

You will not get bore with this type of girl. Someone who is close to her will know that deep down beneath that confident and cold hearted person, she is just as fragile as any woman. She is a fun and talkative person and she likes to tease you. Do not let she talk alone, if you do she will leave.

She has many type of jobs because she beliefs what a man can do, I can do. If you want her to work for you, forget it. When she is in love, she will just leave her job in the day time just to come to see you, but not for long she will go back to work seriously again. Prepare to live and love with a “Working Woman” then you will be OK.

If she mad, find a shelter for the “Hurricane” is here! Her bad temper will last very shortly though. She is not a revenge type and will not think of “pay Back” time. Most people might think of her as “One of a guy”, but in fact she is a 100% woman. She is easily hurt, so be nice with her. If she really loves you, then you are lucky because she is an honest, truthful and will never bored you. Understand that sometimes she will be over confident and sometimes like to have power or act bossy.